Smotanovo-zelerová polievka

Suroviny
 150 g zeler
 1 ks (stredne veľký)zemiak
 1 ks (stredne veľká)cibuľa
 1 strúčikcesnak
 2 PL olej olivový
 50 ml smotana
 400 ml vývar zeleninový
  na ozdobuvňať petržlenová
 soľ
 korenie nové celé
 1/2 KLrozmarín
 1 kslist bobkový
 50 g (alebo parmezán)syr smotanový

2 porcie
5 minút príprava
25 minút tepelná úprava

Postup receptu
Nachystáme si suroviny. V hrnci s rozohriatym olivovým olejom začneme pražiť cesnak a cibuľu. Medzitým si nakrájame zeler, pridáme do hrnca, potom nakrájame zemiak, šup do hrnca.

Chvíľku takto v hrnci dusíme, potom zalejeme zeleninovým vývarom a ochutíme všetkými koreninami okrem petržlenovej vňate.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *