Punčové rezy

Suroviny
 20 ks vajcia celé
 400 g múka výberová
 400 g cukor práškový
 1/2 bal prášok do pečiva

Do plnky:
 400 g cukor kryštálový
 5 dcl voda chladná
 1 dcl (alebo malinový) sirup jahodový
 3 dcl džem marhuľový
 2 dcl (um) rum
 2 bal (100 g) poleva punčová Oetker

40 porcií
90 minút
príprava 70 minút na 200-180 °C

Postup receptu

5 žĺtkov, 100g prášk. cukor vyšľahám, pridám 100 g múky, štipku PDP a dobre vyšľahané bielka. Pečiem na papieri na pečenie . Toto opakujem ešte raz, takže to budú dolný a horný plát.
Takisto upečiem piškótový plát z 10-ich vajec. 10 žĺtkov, 200g prášk. cukor, 200g múka výberová, štipka PDP, 10 bielkov vyšľahaných na tvrdo. Po vychladnutí stiahnem z neho papier, pokropím sirupom aby mal miestami červenkavú farbu a do misy celý plát roztrhám na menšie kúsky. Medzi tým si uvarím sirup zo 400g kryšt. cukru a 5 dcl. vody, ktorý dám vychladnúť. Na kúsky piškótového cesta nalejem rum, sirup, 6-7 PL marhuľového džemu a zľahka premiešam. Plnka je dobrá keď ja šťavnatá.
Spodný plát natriem marhuľovým džemom a navrstvým naň rovnomerne plnku. Horný plát tiež natriem marhuľovým džemom a tou a stranou položím na plnku. Zatiaľ hotovo. Na vrch dám dáku záťaž, ja som naň dala dosku a dám na 5-6 hodín do chladničky. Punčovú polevu pripravím podľa návodu, trochu ozdobím čokoládou a zákusok je hotový.

Tagged: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *